Bal parmak tatlısı tarifi |
Bal parmak tatlısı |
* 2 yumurta
* 250 gr margarin ya da tereyağ
* Yarım su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 4.5 su bardağı un (kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilave edebilirsiniz)
Üzeri için:
* 1 bardak irmik
Şerbeti için:
*4 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Yarım limon suyu
*Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
*Hamuru için olan bütün malzemeleri hazırlayıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
*Hamuru 10 dk dinlendiriyoruz.
*Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp parmak şeklini verdikten sonra kasedeki irmiğe buluyoruz. ( uzun değil de biraz kısa ve geniş yaparsanız çatala kolayca gelmesini sağlamış olursunuz).
*Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
*180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
*5 dk beklettikten sonra ılık şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
Yaklaşık 20-25 tane çıkıyor. Biraz yumuşak kırılgan bir tatlı. Kolaylıkla yapabilirsiniz. Umarım seversiniz. Afiyet olsun...
♥♥♥
ooo sahiden pek kolay ve güzelmiş,eline sağlık.
YanıtlaSilsevgiler