Çikolatalı milföy tarifi |
Bu tarifi ilk Gönül Kolat Susam'ın sayfasında görmüştüm. Tarifi deneyenler olumlu dönüşler yaptığından ben de not ettim defterime. Geçenlerde aniden annem ve kardeşlerim aradı, bana geliyorlarmış. Baktım dolaba milföy var. Ne yapabilirim ne yapabilirim derken #gönüllümilföyler geldi aklıma.
Başladım yapmaya. Tarif şu şekilde. Öncelikle buzluktan çıkardığımız milföyleri şekil alabilecek yumuşaklığa gelene kadar dışarıda bekletiyoruz. Daha sonra 6 eşit şeritler halinde kesiyoruz. Üzerine çikolata ya da fındık kreması sürüyoruz.
Çikolatalarımızı sürdükten sonra rulo halinde sarıyoruz. Ruloları şeker dolu tabağa bulayıp, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. 200 derece fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz. Soğuyunca afiyetle yiyoruz. ( Soğurken üzerini açık kalsın, kapatırsanız yumuşayabilir)
Tadı hazır satılan kit katlara benziyor. Tarif bizimkilerden tam not aldı. #gönüllümilföyleri göül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Çayla güzel gidiyor. Afiyet olsun.
♥♥♥
Cok pratik,lezzeti de tam not aldığına göre kesin denenmeli..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTavsiye ederim, teşekkürler :)
Silben de internette görüp hemen denemiştim.Gerçekten lezzetli oluyor.Fotoğraflar da harika ellerine sağlık :)
YanıtlaSilAynı fikirdeysek ne güzel :) teşekkür ederim :)
Sil