29 Mayıs 2014 Perşembe

Keçeden Çiçek Yapımı


Son zamanlarda keçe çok yaygınlaşmaya başladı. Hem uygun fiyatı hem de kolayca şekil  almasından dolayı karşımızda çok yerde çıkıyor. Ben de şimdi keçeden kolay bir çiçek yapımını anlatacağım.



    Öncelikle yaklaşık 3-4 cm yarı çapında yuvarlak bir nesne ile (kutu kapağı olabilir, bardak olabilir) keçemize yuvarlak şekil çiziyoruz. Çizdiğimiz şekli düzgün bir şekilde kesiyoruz. Çizdiğimiz yerin iç kısmından keselim ki çizdiğimiz kalem lekeleri görünmesin.


    Ardından keçemizi iki eşit parçaya katlıyoruz.




    Gül şekli verir gibi kenarlarından kıvırıp, sabitlemek için yapıştırıyoruz.(Yapıştırma işlemi için kumaş yapıştırıcısı ya da silikon kullanılabilir. Elinizde yoksa zor bir işlem olacak ama dikebilirsiniz.)



    Daha sonra yaptığımız keçeleri birbirine yapıştırıyoruz. İyice sabitliyoruz. Ve sonuç... Oldukça basit bir işlem. Çok da tecrübeli olmanızı gerektirmez. 


     Annemin çiçeği ile kapanışı yapabilirim. Hangisi daha güzel? :) Benimkisi de soru mu Allah'ın yarattığı her şey daha güzeldir. Bakınca nasıl huzur veriyor. Bunlarla uğraşırken zaman ne kadar hızlı akıp  gidiyor. Dünya hayatına kapılıp ahireti unutmamak ümidiyle iyi günler...                              

         Takip et 

       
 ''Yüzü dünyaya dönük olan herkesle kavgalı olur, yüzü ahirete 
             dönük olan, herkesle barışıktır.''


12 yorum:

  1. çok şık , çok güzel olmuş , ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Çok beğendim eline sağlık ayrıca çiçek sardunya herhalde çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canim. Evet sardunya yeni cicceklenmeye basladi cok guzellestii.

      Sil
  3. Ellerinize sağlık şu sıralar bende o kadar çok daldım ki keçeye keçeyle ilgili yeni şeyler yapmaya yeni şeyler öğrenmeye de çok hevesliyim :) kesinlikle bu çiçeği de deneyeceğim çok şık ve sade duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa bak buna çok sevindim :) Görmek isterim :)

      Sil
  4. hem dünyalık hem ahiretlik ne güzel bir yazı olmuş böyle ^^

    YanıtlaSil
  5. ellerinze sağlık çok cici duruyor insanın içi açılyor bakarken :) blogunuzu yeni keşfettim ve çokk beğendimm bana da beklerim :) http://mutludikim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Cnm meraba,
    ne kadar değişik bir blog.
    Bana da beklerim;)
    http://benvehayatvesaire.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

'Adsız'(anonim) olarak artık yorum yapabilirsiniz. Bu özellikle,beni takip edebilirsiniz. Yorumlarınız için teşekkürler ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...