22 Haziran 2014 Pazar

Çalışan Bayanlar için Pratik Bilgiler

Çalışan bayanlara pratik bilgiler
              
   Yalnız çalışan bayanların değil tüm bayanların işi zordur bence. Neredeyse bütün yük bizlerin üzerindedir. Bir şeyler yapmış olmasak bile verdiği stres bile yeter. Öncelikle yeni evlenen, evlenecek olan yada çalışan, çocuğu olan bayanlar ev işlerini yetiştirememekten ve yemek yapmaya vakit kalmadığından şikayetçi olanlar için bir paylaşım olacak bu. 


 Öncelikle kabataslak bir plan yapın. Hafta içerisinde ne yemekler yapacağınıza dair bir liste oluşturabilirsiniz. O listeye göre alışverişlerinizi yapmak daha kolay olacaktır.

 Sürekli ortalığı düzenli tutmaya çalışın. Bir şey aklınıza geldiğinde hemen yapın benim gibi daha sonra yaparım deyip unutmayın.

 Cumartesi sabahtan çamaşırlarınızı yıkayıp akşam da ütünüzü yaparsanız tüm pazar sizin olacaktır.

  Mutfağa gelince maydanozlarınızı ya da dereotunu yıkayıp ince ince doğradıktan sonra poşetleyip buzluğa atarsanız yemeklere hamur işlerine doğramaktan kurtulabilirsiniz. Buzunu çözmeden hemen kullanabilirsiniz. Oldukça kolay dağılıyor.

 Kıymalarınızı buz kalıplarının içine koymanız işlerinizi kolaylaştıracaktır. İsterseniz ihtiyacınız kadar olacak şekilde ayrı ayrı poşetleyebilirsiniz. Etlerinizi de bu şekilde poşetleyebilirsiniz.

 Yine aynı şekilde tavuk suyunuzu buz kalıbına koyarak tavuk bulyon yapabilirsiniz. Daha sağlıklı olacaktır.

Bol soğanı doğrayıp kavurup küçük küçük poşetleyerek buzluğa atmanız halinde her seferinde gözünüz, yanmayacak kavurma derdinden kurtulacaksınız.

 Marul,maydonoz,yeşil soğan gibi sebzelerinizi hemen çürüyorsa gazeteye sarabilirsiniz. Suyunu aldığında daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

 Yaprak sarmalarınızı sarıp poşetleyip buzluğa ya da difrize atabilirsiniz. Aynı şekilde kurabiye,kek,poğaça yapıp atarsanız buzluğa 1-2 saat önceden çıkarıp oda sıcaklığında çözerse taze gibi olacaktır. İsterseniz fırınlayın sıcacık  yeni çıkmış gibi olur. Kek kuruyor ama bu yöntemle.

Önceden fasulyenizi, bezelyenizi ayıklayıp koyabilirsiniz dolaba,

Salçalarınızın küflenmemesi için 1 parmak kadar üzerine sıvıyağ ekleyebilirsiniz.

 Sarımsakları soyup yıkadıktan sonra iyice havlu kağıtla kurulayın. Hiç suyu kalmasın. Kavanoza koyun sıvıyağ  ile birlikte kuyun. Koku da yapmayacaktır.Sarımsak bittikçe kalan yağı yemeklerde kullanabilirsiniz.

Köftelerinizi yapıp buzluğa atmak büyük kolaylık.

Tereyağının kolay erimesi için rendeleyebilirsiniz.

 Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakika bekletebilirsiniz.

Kuru fasulye ve nohutu akşamdan ıslamanız size zaman kazandırır.

 Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletirseniz faydalı olacaktır size.

  Bu şekilde yaptığımız sürece her yere yetişebiliriz. Bunları severek yaparsanız size hiç zor gelmeyecektir.Ve stresi kovun evinizden. Size faydası değil zararı olacaktır. Sizin de evinizde kolaylık sağlayan paylaşabileceğiniz fikirleriniz var mı?





 

25 yorum:

  1. Benim icin en ise yarayan madde kekli madde😄 inatci ve cok sevdigim bir kalibim var cunku

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yarar umarım :) Kek kalıbının içine margarini sürüp biraz unlarsan bu sorundan kurtulabilirsin

      Sil
  2. Ne kadar tembelseniz o kadar pratiksiniz diye bir laf vardır ya :)
    Buradaki bir çok maddeyi çalışıyor olmasamda yapıyorum. İki kişilik aile olunca mesela aldığım yeşillikleri bir haftada bitirmek çoğu zaman imkansız bu nedenle doğrayıp buzluğa atıyorum özellikle dereotu.
    kıymayı buzdolabı poşetlerine düzleyerek koyuoyrum, azar azar kitap gibi üstüste diziyorum. çok yer kaplamadığı gibi çözülmeside kolay oluyor.
    Çalışan çalışmayan her ev hanımının ortak derdi: Ekmek.
    Helede misafir gelirse..Bizim gibi iki kişiseniz birde tamam. Nemli yerlerde poşetlerde küfleniyor.
    Bunun için iki çözümüm var
    1. buzluğa atmak: Büyük ekmekleri ikiye bölüp poşetleyip buzluğa atıyorum, bazen kullanmadan hemen önce fırına verip çözdürüyorum bazende geceden çıkartıyorum (aklıma gelirse tabi )
    2. kurutup robottan geçirmek. Köfteye süper oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa bak bunlar da güzel fikir. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Sogan disindâkileri uyguluyorum.Deneyecegim,bâkâlim nasil olacâk.Paylasim icin tesekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Bence hepimizin bu bilgilere ihtiyaci var. Bende arta kalan kekleri hemen posetleyip buzluga atiyorum. Sonra ister ay coreginde ister truflarda kullanabiliyorum :) Emegine saglik...

    YanıtlaSil
  5. Köftelerinizi yapıp buzluğa atmak büyük kolaylık.

    hem de ne kadar büyük kolaylık,hazır yemek işte :)
    bekarım ama,annem şehir dışına çıktığında bu yöntem işime yarıyor

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet büyük kolaylık bizde çok kullanıyoruz. Misafir gelince çıkart pişir oluyor :)

      Sil
  6. Faydalı bir yazı canım. Emeğine sağlık. Ev Hanımı olmak gerçekten plan istiyor. Allah hepimize kolaylık versin :)

    YanıtlaSil
  7. Blogumun yeni halini beğenmenize çok sevindim.Sizin de blogunuz çok güzel.Bir kız bebek beklediğim için artık her şeye pembe bakar oldum.Bu blog tam benlik :)
    www.seleninevcilikhayati.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa bak buna çok sevindim :) Allah analı babalı büyütsün :)

      Sil
  8. Ben de hafta içi çamaşırları yıkıyorum.Ütüyü de cuma akşamı yapıyorum.Cumartesi de temizlik yapıyorum o gün eşim çalışıyor. Eşim gelene kadar ben temizliği bitirmiş oluyorum.Sonra bütün vaktimizi beraber geçiriyoruz.Eşimin yanında temizlik yapmayı sevmiyorum:) Bu arada bloğuma beklerim ben de:)
    http://modamimodaa.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Canım çok yararlı bir paylaşım olmuş, bana saatler günler haftalar yetmiyor valla. Ama hep düzensizlikten oluyor bunlar.
    Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet duzensizlikten kesinlikle aklimiza geldiginde yapsak ne guzel.olur :)

      Sil
  10. Harika bilgilerr çok teşekkürlerr :)

    YanıtlaSil
  11. Ben de kuru fasulye nohut ve barbunyayi satin aldigim gibi duduklu tencerede hasliyorum ve bir yemege yetecek kadar bolup posetliyorum dondurucuya kaldiriyorum. Cik kolaylik oluyor

    YanıtlaSil
  12. Ama bunları yapacak zamanınızında olması gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka vardir bos bi zaman. bunlar yapildiginda cok rahatlatiyor

      Sil

'Adsız'(anonim) olarak artık yorum yapabilirsiniz. Bu özellikle,beni takip edebilirsiniz. Yorumlarınız için teşekkürler ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...