16 Eylül 2014 Salı

MAVİ BAKLAVA DESENLİ UZUN YELEK

    Dışarıya çıkmayı artık sevmez oldum. Eve döndüğümde kendime o kadar küs oluyorum ki kelimelerle anlatmakta güçlük çekiyorum. Hep zorlanmışımdır duygularımı ifade etmekte.Pozitif bir enerjiyle çıktığım yolda sürekli bir engel ya da bir kaya çıkıyor önüme. Dolmuşçunun gereksiz sert tavırlarına, bankamatikte para çekmeyi bilmeyen yaşlı amcanın üzerindeki itici bakışlara, baktım almıyorum malını diye kızan esnafa, hastanede insanları azarlayan doktora, yanlışlıkla çarptığım teyzenin ''önüne baksana'' lafına, kırgınlığım çok. Kırılmışlıklarım da. ''Zorlaştırmayın. Kolaylaştırın...'' emrine rağmen  hayatı zorlaştırmakta üstümüze yok. Bu yüzden seviyorum bir şeylerle uğraşmayı. Odamı çok dağıtıyorum diye kızan annemden başka kimseyi rahatsız etmiyorum.

  Küçücük odam kumaşlar arasında kaybolmasından korktuğumdan diye kumaşçının önünden bile geçmiyorum artık. Yoksa dayanamaz alırım kendimi biliyorum. Daha önce de Baykumaştan aldığım kumaşlar öylece duruyordu.İçlerinden birini yelek yapmak için seçtim. 


    Güzelce kalıp çıkardım. 


    Dikmeden önce dikişlerim daha muntazam olsun diye parçaları teğelledim. *Omuz kısmına pile verdim ama kumaş seçimin yanlış olduğundan istediğim gibi olmadı. Eğer omuz kısmı pileli olsun istiyorsanız sert kumaş kullanmayın ya da pilesiz yapın.


maksi uzun yelek modası, uzun yelek dikimi, kesimi ve kalıbı
    *Kalıbınız muhtemelen kısa olacaktır. Uzatırken düz bir şekilde indirmeyin çizgiyi. Aşağıya doğru genişleyerek gelecek bir şekilde çizgi oluşturun.  (dikkat edin yoksa basen kısmı dar olabilir,dar olduğu için yürümekte güçlük çekebilirsiniz.)

    Bir kombin resmi ile bitirmek istedim ama bir türlü beceremedim. Uzun yelek nasıl dikilir ben ne kadar anlatmaya çalışsam da başarılı olamayacağımdan Nebihan Akça'nın Uzun Yelek Kesimi ve Dikişi yazısından faydalanabileceğinizi düşündüm. Kısa bedenler için kalıp düzenleme de çok güzel anlatılmış. Bu arada yeleğimi nasıl buldunuz? 

NOT: 1.5 metrelik kumaş kullandım.
NOT: Burda dergisi 2013 Kasım sayısı 124. modeli kalıp olarak kullandım.


 

''İyilik ve kötülük,eşit değildir. (Kötülüğü) en güzel şekilde karşıla. O zaman seninle arasında düşmanlık olan kişi, samimi bir dost gibi olur.''

40 yorum:

  1. Ellerine sağlık, çok güzel olmuş. Ben seni en son neşeli, hayat dolu biri olarak bırakmıştım ama blog alemine geri döndüğümde baktım ki hüzünlü, kırgın biri var karşımda. İnşallah bu halin uzun sürmez. İnsanı yaşamaktan bıktırır çünkü iyi bilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim. Ben de bilmiyorum neden bu halim. Belkki mevsim gecisleri belki ufak tefek sıkıntılar küçük olayları büyütmeme neden oluyor sanirim. Ya da kendi enerjimi dusuruyorum olumsuz dusurerek. Uzun sürmemesi icin elden geleni yapacagim

      Sil
  2. ellerine sağlık çok güzel olmuş güle güle giy :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık yeleğin çok güzel olmuş.Mevsim değişimleri insanın ruh halini etkiliyor sanırım,ben sonbaharı hiç sevmem mesela,içimi daima bir hüzün kaplar,bundan sebep hazan (hüzün) mevsimi deniyor sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Dediğin gibi oluyor sanırım insan etkileniyor melankolik bir hal alıyor üzerine.

      Sil
  4. Kumaşı hafif kalın olması bence modeli pek fazla etkilememis oldukça güzel görünüyor buradan severek kullanmanı dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz giyince sert duruyor o yüzden ilk deneme için iyi oldu sanırım. Çok teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim

      Sil
  5. Çok güzel olmuş canım::) Mevsim geçişinden bu kırgınlıklar falan :)Bende aynı durumdayım herşeye alınıyorum falan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım. Sanırım ben de öyle düşünüyorum

      Sil
  6. İlk başta söylediklerine kesinlikle katılıyorum. O kadar hoyrat ki insanlar, o kadar sevimsiz bakıyorlar ki çevrelerine, hayattan soğutuyorlar bazen.
    Yelek gayet hoş duruyor. Dikiş dikmişliğim yok (çocukken bebeklerime diktiklerim sayılmazsa;) ama pili meselesinde haklısın sanırım. Dökümlü ve ince bir kumaşta pili yapması daha kolaydır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Ne zaman bu kadar tahammülsüz olduk bilemiyorum. Kesinlikle dökümlü kumaşta daha iyi duruyor.

      Sil
  7. İnstagramda da yazmıştım harika görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Çok beğendim. Eline sağlık canım. Ben de bu tarz bir iki yeleğim olsun istiyorum. İnşallah beceririm :( İnsanlarda tahammül kalmamış maalesef canım. Ama biz inadına sevgi vereceğiz. (Fussilet Suresi 34. Ayet )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Becerirsin bence sen. Malesef. Öyle olmasını temenni ediyorum..

      Sil
    2. Bu arada ayeti de çok beğendim. (''iyilik ve kötülük,eşit değildir. (Kötülüğü) en güzel şekilde karşıla. O zaman seninle arasında düşmanlık olan kişi, samimi bir dost gibi olur.

      Sil
  9. çok güzel olmuş güle güle güzel günlerde kullan..bi de kendi diktiklerinle dışarı çıkmayı dene..moralin düzeliyor he he:)

    YanıtlaSil
  10. Manken üstünde olsaydı daha iyi algılaya bilirdik ama,harika olmuş,ellerine sağlık. :) Ben de bir ara yapardım böyle Burda dergisinden,ama şu sıralar pek vaktim olmuyor. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mankenim yok ki :( Mankensiz zor oluyor resimler filan da. Aslında ben de pek dikemiyorum. Çok teşekkürler

      Sil
  11. seviyorum bende bu yelekleri ayrı bir havası var. elinize sağlık çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet son zamanlarda yelekler çok moda :) Moda olmasa da çok rahat :)

      Sil
  12. Çok güzel olmuş iyi günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
  13. Yelek, kumaşın deseni, modeli çok güzel olmuş ellerinize sağlık:) dualarıma sizi de ekliyorum içinizdeki huzursuzluk geçer umarım, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Çok incesiniz. Dualarınızda olmaktan mutluluk duyarım

      Sil
  14. Yelek çok güzel görünüyor ellerine sağlık....dikiş öğrenmek en çok istediğim işler arasında:)))) inş. bende bir gün öğrenirim...kendini bilmez insanlar her yerde bence kafayı çok yorma o insanlara...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Öznur dikebilmek iyi oluyor bazen ufak tefek de olsa. Doğru söylüyorsun.

      Sil
  15. Kendinde sorun arama bence bazı kişiler o kadar zıvanadan çıkmışki insanın tepesinin atmaması mümkün değil o yüzden akışına bırakmayı öğren kendini daha iyi hissedeceksin eminim ,yelekse çok güzel olmuş güzel mutlu günlerde giyinmen dileğiyle ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alında doğru söylüyosun olduğu gibi kabullenmek en iyisi. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  16. Çook beğendim kumaşı ve modeli :) Ay ben de dikiş kursuna gitmek istiyorum cook özendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Senin için iyi olabilir :)

      Sil
  17. Harika olmuş ellerinize sağlık. Kumaş da model de çok güzel, güle güle eskitin :)

    YanıtlaSil
  18. maşallah maşallah bayan becerik :)

    YanıtlaSil
  19. hayat bu işte ne kadar istemesekte bu durumlar hep var. keşke Ayet -i Kerimelere , Hadisi Şeriflere hep uyulsa da dünya toz pembe olsa. yelek güzel duruyor. rengi de çok güzel Nebihan da çok güzel anlatmıştı dediğin gibi. sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. YELEGINIZ COK BEGENDM BAYILDM DIYEBILIRIM .GULE GULE KULNNIN INS.KALIBINI NASIL CIKARDNZ BILGI VERIRSENZ SEVINIRM .BNDE KENDIME DENEMK ISTERIM SIMDIDEN TESEKKRLER ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazının son paragrafında uzun yelek kesimi ve dikimi yazılı pembe ile orayı tıklayın ulaşacaksın :)

      Sil

'Adsız'(anonim) olarak artık yorum yapabilirsiniz. Bu özellikle,beni takip edebilirsiniz. Yorumlarınız için teşekkürler ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...