9 Mart 2015 Pazartesi

PERDE SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR

Perde alırken nelere dikkat edilmelidir? 2015 perde modelleri, Ucuz perde, uygun perde, Perde maliyeti ne kadar, kruvaze perde fiyatı, çeyiz blog, evlilik blog,
Salon perdem: Kruvaze perde modeli
    Perdeler her zaman detay görünse de en az mobilyalar kadar önemlidir. Odaya sıcaklık katar. Eviniz ne kadar iyi döşerseniz döşeyin perdenizi yanlış seçtiyseniz, kaliteli olsa da belli olmaz. Peki perde seçerken nelere dikkat etmeliyiz?


Odanız darsa;

Küçük odalar için mutlaka ve mutlaka seçiminizi açık renkten yana  kullanın. Odayı hem geniş hem de daha ferah gösterir.

Pencere orantısızsa;

Çoğu evde mutlaka bu sorun vardır. Mesela benim oturma odamın penceresi duvarın tam ortasında değil(ben ortasında olmasını isterdim). Kenarda kalıyor. Bu sorunu ortadan kaldırabilmek için perdeyi duvardan duvara kullanmanız kurtarıcı olacaktır.

Kotuk kumaşı desenliyse:

Koltuk kumaşı desenliyse çiçekli ve desenli kumaşlardan kaçının. Her yerde bir desenin olması göz yoracaktır. Kim istemez ki sade ve,göz yormayan huzurlu bir evinin olmasını? Bana sorarsanız koltukları değil de perde fonlarını çiçekli seçmenizi öneririm.

Stor mu, kumaş güneşlik mi?

Bana kumaş güneşlik daha kolay görünüyor. Çıkar, makineye at, kurut. Çok mu tembelim bilmiyorum. Yıkamak silmekten daha iyidir diye düşünüyorum. Ben yalnızca salona stor seçtim. Diğer odalar tamamen güneşlik.

Perde uzun mu kısa mı olmalı?

Perdenin uzun ya da kısa olması fiyatı değiştirmiyor. Pencereniz boydansa uzun seçmelisiniz kesinlkle. Pencereniz kısa ve kalorifer peteği perdenize engel olmuyorsa yine uzun seçim daha güzel bir görüntü oluşturur. Sıcaklığı engellediğini düşünüyorsanız kışın perde mandalı ile sabitleyebilirsiniz. Eviniz kendinizin değilse başka bir eve taşındığınızda da uzun seçim yaptığınızda kestirme şansınız olacaktır. Uzun perde seçmişseniz fon perde de daha hoş duracaktır.

Stil

  İngiliz tarzı(country) bir eviniz varsa tercihiniz çiçekli tüllerden yana olmalıdır. Tül perdenizi iki yandan bağlamalı seçerseniz dağınık güller daha uygun bir seçim olacaktır. Benim mutfağım iki yandan bağlamalı. Ben simetrik gülleri olan bir desen seçmiştim. Simetrik değil de dağınık güllü seçim yapsaydım daha çok içime sinerdi.
   Klasik(avangard) mobilyalarınıza daha ağır desenlerde perde seçmelisiniz. Ben bu tarza damask desenini çok seviyorum. Bir göz atmalısınız.

Fiyat

Fiyat konusunda bilgim çok az. Biz salon için iki kruvaze model perde ve storu, 4 odaya tül perde ve güneşliklerini Birllant'tan toplam 2400 Tl'ye diktirdik. Bizim aldığımızda %40 indirim vardı. Evlenecek çiftlerin bütçesini perde konusu oldukça sarsıyor. Biz tanıdık olduğu için girince çıkamadık. 

Uygun fiyat bir perde için

İndirimleri takip edin. Bütçeniz kısıtlıysa duvardan duvara değil de, perencere boyutu kadar perde yaptırabilirsiniz. Model seçimi yerine  düz tül perde tercih edebilirsiniz.

Bize pile sıklığının 1'e 3 olması en ideali olduğu söylendi. Biz de tamam dedik. 1 metreye 2 metre olduğunda da güzel olabilir. Bazı yerlerde 1'e 3 yapılan perdenin evimin içini karartığını yazmışlar. Aynı zamanda yıkandığında çok ağır olduğunu filan. Pile seçiminiz size kalmış. Bir de stor yerine güneşlik kullanmak perdeyi daha uygun hale getirecektir.


Sizin de perde konusunda deneyimleriniz nelerdir? Perde alırken nelere dikkat edilmelidir öneriniz var mı?



 




15 yorum:

  1. şahane bi yazı olmuş,bana lazımdı:))

    YanıtlaSil
  2. merhaba benim de yardıma ihtiyacım var.salonum 25 metre karelik.küçük bir salon sayılır.perde yaptırdım L şeklin de aslında ben keten ve düz olsun istiyordum.perdeci illa pileli olsun dedi.zaten pek anlamam.tamam dedim.şimdi çok daraltıyor beni.çok fazla kumaş kullanılmış.ince tül değil ketenimsi ve iki duvarımı kaplıyor.fotoğraf çekip koysam yardımcı olur musunuz önerilerinizle.tekrardan kestirsem mi diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraf gonderebilirseniz çok daha iyi olur. Yardımcı olmaya çalışırım tabi. Fotografi secilduraan@gmail.com adresine mail olarak atabilirsiniz. İyi günler diliyorum :)

      Sil
  3. Sadelik sanırım daha güzel. Bizndebobyüzden sadeliği seviyoruz belki :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba.. Blog keşif etkinliğinden buldum seni çok sevdim yazılarını.
    Bana da beklerim :) http://www.biraltibirsifir.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. merhaba peki evinizin fotoğraflarını da görebilir miyiz merak ettim kopya çekeriz belki:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden olmasın, vakit buldukça paylaşmak isterim :)

      Sil
  6. http://perdemodelim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. Normal Tülden Kruvaze Tül Nasıl Yapılırdiye internet üzerinde araştırmaya başladım salonumuza güzel bir Yalancı Kruvaze Tül Perde olmuş olacak bence.. Mekanizmasız Tül Perde Yapımı sayenizde çok zor değil..

    YanıtlaSil

'Adsız'(anonim) olarak artık yorum yapabilirsiniz. Bu özellikle,beni takip edebilirsiniz. Yorumlarınız için teşekkürler ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...