26 Ağustos 2015 Çarşamba

ÖNCESİ SONRASI HİKAYESİ- ÇEVİRMELİ TELEFON BOYAMA

Çevirmeli telefon boyama
   Aksesuarları çok sevdiğim söylenemez. Aslında aksesuarları değil de temizliğini sevmiyorum desek daha doğru olur. Girintisinin çıkıntısının tozunu almak beni en deli eden şey. Bu nedenle evimde çok az sayıda aksesuar var. Bu aksesuarlardan biri de eskilerde kullanılan çevirmeli telefon...


Antika telefon(eski ahizeli-çevirmeli telefon)
    Çevirmeli telefon evimde en içime sinen, baktıkça içim açılan eşyalardan biri. Aslında o bir antika. Antika ürünler satan Antikabkmz sayfasından aldım. Gerçekten işini iyi yapan, memnun kalıp tavsiye edebileceğim bir sayfa. 

    Aldığımda telefon krem renklerinde orjinaldi. Antika ürünleri ben modern haliyle daha çok seviyorum. Bu yüzden aklıma boyamak düştü..Tabi durur muyum? Hayır. Hemen fırçamı aldım elime boyamı hazırladım. Başladım boyamaya. Boya olarak bebek yeşili akrilik, bebek mavisi akrilik ve polisanın x1 beyaz boyasını karıştırarak istediğim pastel mavi rengi elde ettim. Fırça olarak ponpon fırçayı kullandım. Ponpon fırça pütürlü bir görünüm bıraksa da gözü rahatsız etmiyor. Boya akmadan daha muntazam duruyor. Polisanın boyası hafif yağlı yapıya sahip olduğundan vernik de gerektirmiyor. Ben bu şekilde boyadım. Aşamalı fotoğraflar vardı fakat hafıza kartımı kaybedince hepsi kayboldu.

   Kolay mı diye sorarsanız göründüğü kadar kolay olmadığını söyleyebilirim. En zor kısmı da kablo ve çevirme kısmıyla numaralar. Kobloyu çektire çektire boyarken batmadık yer kalmıyor. Yere genişçe bir naylon sermeniz ve eski kıyafetler giymeniz tavsiye edilir.  Çevirme kısmını çıkartayım diye bayağı cebelleştim. Sonunda elimde kaldı.  Öylelikle boyadım onu da. Yazıları da ince fırça ile polisan boya ile yazdım. Bu kısım da en zoru. Ama yapılamaz değil. Kolaylıkla boyayabilirsiniz.

   Şu an ben televizyon sehpası üzerinde kullanıyorum. Her gelenin dikkatini çekiyor ve beğenisini alıyor. Ufak dokunuşlarla sizin de tatlı mı tatlı ahizeli telefonunuz olmasın mı? Cevabın evetse hemen işe koyulmalısınız..


 

32 yorum:

  1. bu telefonlara bayılıyorum boyayınca ayrı bir güzel olmuş :))

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık, benim de gözüm var bu çevirmeli telefonlarda, en kısa zamanda ben de bir tane alacağım bulabilirsem inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. O nasıl güzel bir mavi tonu olmuş öyle? Çok güzel,ellerinize emeklerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayarlamak biraz zahmetli oldu ama ben de sonucu cok begendim :) Cok tesekkur ederim :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık, çok güzel olmuş yaa. :)

    YanıtlaSil
  5. ne tatlı bir renk olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. ayy harika olmuş bu elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. cok güzel olmuş bende yapmak istiyorum ama bi kac sorum olacak oortasındakı ciçegi nasıl yaptınız bise telefonun fişini kestınız mı Necla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayin onlari yazmayi unutmusum. Ortadaki cicek daha once cicek desenli bir resmi kuşe kagidina çıktı almıstım. Onu yuvarlak kesip yapıştırdım. Hazır stickerlar da var ama ben yakın çevremde bulamadım. Telefonun fisini de kullanmayacagimdan kestim. Yine de lazim olur diye sakladım ben. Sevgiler Necla Hanım :)

      Sil
  8. Antika eşyaları bende modern halde daha çok severim ve gerçekten çok güzel olmuş zaten bebe mavisi en sevdiğim renktir :) Blogunuz takipteyim ilginiz çekerse çizim ve sanat bloguma bende beklerim :) http://petunyanincizimaceralari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel :) Çok teşekkür ederim :) Tabi ki bakarım ben de :)

      Sil
  9. teşekkür ederim cevabınız için cok mutlu oldum dün boya aradım ama rize gibi küçük bi yerde bulamadım nerden alabilirim Necla... sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek rica ederim. Rizede hobi malzemeleri satan yerler vardır aslında araştırmakl lazım. İnternet ten de http://www.tahtakalehobi.com/ ve http://www.eminonuhobisanat.com/ benim bildiklerim. Buralardan alabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden kolay gelsin :)

      Sil
    2. cooook sağolun Allah razı olsun inşallah yapıcam telefon annemde vardı şimdi sırada boya almakta...

      Sil
    3. Çok iyi sonucunu merak ediyorum :) kolay gelsin...

      Sil
  10. harika olmuş, bayıldım!!!

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel düşünmüşsün tek kelimeyle bayıldım :) hayranım senin tasarımlarına ;)

    YanıtlaSil
  12. Blog keşif etkinliğinden geliyorum http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/ benim bloğum ben de beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  13. Meraba çevrilen kısmın şeffaf olarak kalmasını nasıl başardınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orasını çekerek çıkarttım, tabi kırıldı

      Sil
  14. Süper olmuş... Bende geçen gün Cumalıkızıktan 25 TL'ye aldım... Hangi renk boyasam d,ye düşünüyorum... Kesinlikle böyle olmalı ... :) Boyama ne kadar tuttu toplam fiyatı acaba... ?

    YanıtlaSil
  15. boyanın markası nedir acaba

    YanıtlaSil

'Adsız'(anonim) olarak artık yorum yapabilirsiniz. Bu özellikle,beni takip edebilirsiniz. Yorumlarınız için teşekkürler ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...