24 Kasım 2015 Salı

İÇİ DOLGULU KUMAŞ KALP BANNER

İçi dolgulu kumaş kalp banner
  Geriye baktığımızda kısacık bir zaman görünen, o uzun zamanda yazacak çok şey, paylaşacak çok fotoğraf birikti. Birikenlerden biri de kumaş kalpli banner. Fotoğrafları düzenleyip bu yazıyı hazırlamasam, belki de diğer fotoğrafların arasında kaybolup gidecekti. Kalk dedim kendime bir çırpıda paylaş. Yazacaklar birikince nereden başlayacağını bilemiyor insan. En iyisi kumaş kalp bannerın oluşma hikayesinden bahsedeyim size.



kalp kumaş banner nasıl yapılır? kalp kalıbı, vintage ev, diy projesi, Fabric heart bann pattern, atlı karınca
    Kalpciklerin hikayesi aslında  çok sıradan. Burada paylaşılmayı bekleyen ve henüz paylaşılmamış olan battaniyenin artan kumaşını değerlendirme amacıyla yapıldı tamamen.

kalp kumaş banner nasıl yapılır? kalp kalıbı, vintage ev, diy projesi, Fabric heart bann pattern
    Peki nasıl yapılır? Önce bir kalp çizdim. Kareli bir defter ile çok daha düzgün bir kalp çizilebiliyor.Tecrübeyle sabit. Ayyy yok ben beceremem, hiç öyle yeteneğim yok derseniz de internet ne güne duruyor. Kalp şablonu diye arayıp gözüne kestirdiğiniz şablonu kullanabilirsiniz. Bir kalp için, iki tane kumaştan kalp kestim. Kenarlarını düz dikişle diktim. Çok az açıklık bırakıp 5 cm'lik kısmı dikmedim. Bu dikilmeyen kısım dan elyaf ve kuru lavanta koydum içine. O açıklığı tekrar diktim. En sonunda sürfile makası ile kenarlarını kestim. İpliklerinde aşırı bir atma olmuyor. Hatta ben elimle iplikler gelecek mi diye çekiştirdim hiçbir şey olmadı. Kendiniz de makasla zigzag şeklinde kesebilirsiniz.Toplam 6 adet kalp yaptım. Her birini birbirine tutturmak için bağlantı yerlerinden diktim. Orta kısımlarına da elimdeki iplerden fiyonk yapıp iliştirdim. Uçlarına da uzunca ip. Tamamdır :)

kalp kumaş banner nasıl yapılır? kalp kalıbı, vintage ev, diy projesi, Fabric heart bann pattern
        Artan kumaşlarımı değerlendirmek amacıyla yapmıştım. Instagramda paylaşınca bir baktım talibi arttı. Ben de ablama verdim. Ablam da bebek beşiğindeki parmaklıklara taktı. Görüntü çok hoş oldu gerçekten. İçindeki lavanta kokusuyla minik yeğenim artık daha çabuk uykuya dalar umarım. Eğer siz de denerseniz bana resimlerini gönderebilir, sorularınızı iletebilirsiniz. Dolu dolu günler diliyorum.




 


15 yorum:

  1. çok sevimli ben de denemeliyim kızlarımın odası için.eline sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok şirin olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. sürfile makası ni nereden bulabilirim fiyatı nekadar acaba

    YanıtlaSil
  4. merhabaa. blog keşif etkinliğinden geliyorum blogunu takipteyim. benim blogumada beklerim. sevgilerr.
    http://setenayileguzellik.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. çok güzeller :) en yakın zamanda yapmak istiyorum

    YanıtlaSil
  6. :) ellerine sağlık tatlım instagramında da görmüş çok beğenmiştim.Burdan da yorumumu esirgemeyim dedim :))

    YanıtlaSil
  7. Mavinin asaletine bak :) Ne güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar,ellerinize sağlık çok cici olmuşlar,kumaşın cinsi nasıl olmalı? ararken sizin sitenizi bördüm :) baykumaş kapanmış sanırım,başka alışveriş yaptığınız bir kumaşcı varsa paylaşırsınız sevinirim.

    Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar. Tesekkurler. Kullandigim kumasin cinsi poplin dir. Evet baykumas kapandi diye biliyorum ben de. Eger cevrenizde kumasci varsa oradan alabilirsiniz, yoksa da instagamdan @intaslardan alabilirsiniz. Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil

'Adsız'(anonim) olarak artık yorum yapabilirsiniz. Bu özellikle,beni takip edebilirsiniz. Yorumlarınız için teşekkürler ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...