27 Haziran 2016 Pazartesi

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

Evde ramazan pidesi tarifi
    Merhaba.  Uzun zamandır aklımda olan Ramazan pidesini yaptım. Biraz endişeliydim ama tadı ve şekli güzel oldu. Annem tarafından bile beğenildi. Beni zorlamadıysa siz de sıcak sıcak iftar sofralarınıza yapabilirsiniz. Tarif şu şekilde ;


    Malzemeler:

    * Bir paket maya (25 g)
    * 2 su bardağı ılık süt
    * Yarım tatlı kaşığı şeker
    * Yarım su bardağı ılık su
    * Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
    * 1 yemek kaşığından biraz az tuz
    * 5.5 -6 su bardağı un ( ele yapışmayacak kıvama gelene kadar ekleyebilirsiniz.)

    Hamura şekil vermek için :

   *1 yemek kaşığı un
   * 6 yemek kaşığı su
   * ( un ve su karıştırılacak, sıvı bir karışım olacak)

   Üzeri için;

   *1 yumurta sarısı
   * 1 yemek kaşığı sıvıyağ
   * 1 yemek kaşığı süt
   * 1 tatlı kaşığı yoğurt
   * Bolca susam 
   * Çörekotu




Tarifi:

*Derin bir kaba ılık süt, maya, şeker alınır maya eriyene kadar yaklaşık 10 dk beklenir.
*Diğer malzemeler de eklenir.
*Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur, 40 dk mayalanması için beklenir.
*Hamur iki ya da üç parçaya bölünür. (ben iki parçaya böldüm.)
*Tezgaha un serilir, tepsinizin boyutuna merdane ya da oklava yardımı ile oval ya da yuvarlak şekilde açılır.
*Tepsiye yapışmaması için iyice margarin sürülür, ya da yağlı kağıt serilir.
*Daha sonra elimizi unlu karışıma batırarak, kare ya da baklava dilimi şekli verilir. Sürekli unlu karışıma parmaklarınız batırarak şekil verirseniz pişerken şekil kaybolmaz.(püf noktası)
*Hamur yarım saat daha mayalandırılır, daha önce şekil verdiğimiz gibi tekrar şekil verilir, çatalla delikler oluşturulur.
*Üstüne sos sürülür. Susam ve çörek otu dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 derce fırında kızarana kadar pişirilir.


Evde ramazan pidesi tarifi
    Tarif yaklaşık 6 kişilik ve 20-30 dk da pişiyor. (fırına göre değişir)

    Bunlar da benim balkonda saksıya ektiğim maydanozlarım. Pişmesini beklerken çekmiştim. Burada yemek tarifi paylaşırken yemek fotoğrafçılığının ne kadar zor olduğunu anladım. Elin yağlı ya da unlu fotoğraf çekeceksin elini yıka, fotoğrafını çek,  daha sonra tarife devam et, gerçekten yorucu. Yemek bloglarını bu konuda tebrik etmek gerek. 

    Eğer Ramazan pidesini yaparsanız, mutlaka olumlu ya da olumsuz dönüşlerinizi bırakın ki diğer okuyuculara da fikir olsun. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun...


 

10 yorum:

  1. off harika elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor. Simdi olsa da yesek 😊 Ellerinize sağlık 😍 Benim bloguma da beklerim http://ezgininherseycikleriii.blogspot.com.tr/?m=0

    YanıtlaSil
  3. Görüntüüs beni vurduu, üşenmesem kalkıp şimdi yapacağım canım, ellerine sağlık :) Komşu olsaydık ne güzel olurdu :D

    YanıtlaSil
  4. Canim çekti!!

    www.stayclassi.wordpress.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir de Ramazan da böyle paylaşımlar hiç iyi olmuyo, Hakkınızı helal edin :)

      Sil

'Adsız'(anonim) olarak artık yorum yapabilirsiniz. Bu özellikle,beni takip edebilirsiniz. Yorumlarınız için teşekkürler ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...