29 Mayıs 2017 Pazartesi

Sağlıklı ve Lezzet Dolu İftar Yemek Alternatifleri



İftar sofraları, en özenilen yemek seçeneklerinin başında geliyor. Sıcak ve uzun günlere denk gelen Ramazan ayında, beslenme alışkanlıklarınıza her zamankinden daha fazla özen göstermeniz gerekiyor. Çünkü tüm gün boyunca aç kalan vücudun dengesini koruyabilmesine ihtiyaç duyuluyor. O nedenle iftar vakitlerinde tercih edilen yemek seçenekleri sağlıklı ve doğal besin grupları ile hazırlanıyor. Lezzet stesi üzerinde rahat ve kolay doymanızı sağlayacak birbirinden güzel yemek seçenekleri bulunuyor.  Yeterli ve dengeli beslenmek, sofralarınızı renklendirmek için Lezzet online platformunu ziyaret edebilirsiniz.

İftar için Başlangıç Yemekleri

Ramazan ayında tüm gün aç kalan kişiler, iftar vaktinin gelmesiyle birlikte ani şekilde yemeklere yüklenerek dengesiz beslenme alışkanlığı edinebiliyor. Hâlbuki iftar vaktinde birtakım aperatiflerle başlangıç yapabilirsiniz. Peynir, domates, zeytin ve çorba gibi hafif gıdaları tercih etmeniz her zaman doğru olacaktır. Örneğin: Aileniz ve evinize gelen misafirleriniz için domates, peynir ve yeşilliklerle zenginleştirilmiş bir tabak hazırlayabilirsiniz. Ardından bir kâse çorba içmeniz hem mideniz için sağlıklı olacaktır hem de daha dengeli başlangıç yapmanızı kolaylaştıracaktır. Tarhana çorbası, aşotu çorbası ve mahlûta çorbası gibi leziz ve farklı tatları deneyimleyebilirsiniz.
Lezzet sitesi , ana yemek alternatifleriyle de kullanıcılarının soflarına renk katıyor. Mercimekli bulgur pilavı, piliç külbastı, patatesli top köfte, pazılı kuzu kavurma, sebzeli ve pideli mantar, bahçıvan kebabı, erik yahnisi, ana yemek kategorisinde yer alan tariflerin başında geliyor. Hem lezzetiyle hem de sunumuyla insanı büyüleyin eşsiz yemekleri, dilerseniz şimdiden deneyebilirsiniz.


İftarda Yapabileceğiniz Tatlılar

On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte son derece leziz yemeklerin ardından birbirinden güzel tatlı seçenekleri de hazırlanıyor. Zevkinize göre yapabileceğiniz lezzetler arasında şerbetli ve sütlü tatlılar tercih ediliyor. Revani, baklava, şekerpare, kalbura bastı gibi lezzetler şerbetli tatlılar arasından öne çıkıyor. Çilekli güllaç, puding, sütlaç, tavukgöğsü gibi lezzetler ise sütlü tatlıların başında geliyor. Lezzet sitesin 'de damak zevkinize uygun birbirinden seçkin tatlılar bulabilirsiniz. Lezzet.com.tr adresine tıklayarak dilerseniz sahur yemekleri ve yemeklere özgü püf noktalar hakkında da farklı bilgiler edinebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

'Adsız'(anonim) olarak artık yorum yapabilirsiniz. Bu özellikle,beni takip edebilirsiniz. Yorumlarınız için teşekkürler ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...